A Melbourne Shuffle

Itt most elmondom, hogy hogyan kezdődött, és hogy ment végig a világon a Melbourne Shuffle.

Ahogy azt a főoldalon is lehet látni a Melbourne Shuffle az 1980-as években jelent meg Melbourne-ben, az akkori fiatalok körében. Ez egy szabad táncstílus, szinte semmi megkötés nincs. Eleinte még trance és techno zenékre táncolták, de a 2000-es évek körül megjelent az úgynevezett Hardstyle zenei stílus.
Mivel a Hardstyle zenék általában kemény basszust és Rave zenéket idéző dallamokat tartalmaznak, ezért remekül illik a Melbourne Shuffle alá. A Melbourne Shuffle csak egy ágazat a szabad stílusú táncok közül. Ami nagyon hasonlít rá az a Malaysian Shuffle. Nagyon sok trükkel és lépéssel lehet színesíteni.

Hazánkat még csak most kezdi elérni, mindenkinek új stílus ez, de ahogy olvashattad, már 1980-ban jelen volt.
Az ágazatnak két féle része van, kinek melyik tetszik jobban, azt választja.
Van az Old-school és a New-school.
Most ezekről írnék egy kicsit.
Az Old-school az a elterjettebb, illetve, azt többen szeretik, ezért több olyan videót is láthatsz interneten. Az Old-school az amit régen csináltak (milyen meglepő mi?),
ez nem tartalmaz olyan sok trükköt, inkább csak az alap mozdulatokat variálják pl.: Running Man, T-step, Turn-ök.

A New-school-t azok választják akik szeretnek új trükköket kitalálni (emlékszel? nem? akkor idézem: "...szinte semmi megkötés...") ezért, teljesen egyedi stílusod lehet. A New-school-ban, nagyon sok trükk szerepel pl.: frontslide, moonwalk, kickek, stb... + még amit te magadnak találsz ki.

Hát igen, a Melbourne Shuffle egy kötetlen táncstílus, mindenki magára "szabhatja" ha esetleg úgy ahogy látta valahol az nem tetszene neki.

Elnevezések:
-Shuffler: Az aki a Melbourne Shuffle-t táncolja.
-RM: Running Man Rövidítése
-Phat Pants: Shuffle, Rave nadrág, altalában jó bő, és fényvisszaverő anyagot tartalmaz.
-Shuffle Park: Ilyen egyenlőre csak külföldön létezik sajnos. A Shuffle Park az a hely, ahol direkt jól csúszkálható anyagból van a padló, és oda akárki lemehet táncolni, szórakozni.
-Heatwave: A phat pants-okra szokták mondani hogy Heatwave Phat Pants, ez nem jelent mást, mint hogy a malájziai, Heatwave cégtől van.
-Púderezés: Ha valami nem akar jól csúszni, és nehézkes a shuffle akkor púderrel le szokták szórni, azzal sokkal jobban csúszik.
Így hirtelen ennyi jutott az eszembe.

Néhány nagyon jó küldöldi shuffler:
HSA//Instinct
HSA//Mikey
HSA//Sacco
H SA//Tiny.Z
HSK//Daniel
HSK//Mikki
És sokan mások.

És néhány nagyon jó magyar shuffler:
DFDC//Balix
DFDC//Májky
IH//Zap p
HSV//Lupo
HSV//Claude
HST//Laca
És sokan mások.

A videón a 3. Magyar Shuffle Meetup látható :)

Kennykee2009. júl.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

somebody

akik tudjak azok egy par olyan trukkot is elmagyarazhatnanak amilyenek a lenti videoban vannak(meg akkor is ha nem mindegyik shuffle)

somebody

akik birjak a suffle-t azoknak ajanlom:http://www.youtube.com/watch?v=jPkH4TMbeVc &feature=relmfu

snaphu

ahha, zsír köszi :)

i3o_Dean

Kedves Snaphu! A HSK, HSK stb. Azok csapat nevek, ha többen összeállnak shufflizni egy csapatba akkor választanak maguknak nevet. A létszámra nincs kikötés. Ezerk általában rövidítések.

Adam01

valaki felvilágosítana, h mi is az a HSA? annyit tudok, h HardStyle Addicted, de ez mit tükröz? egy csapat neve, vagy akárki odateheti a neve elé? XD Ám nagyon jó az oldal! ;)

snaphu

amúgy, most regisztráltam..az oldal nagyon jó! ;)

snaphu

Sziasztok, egy kérdés...oda van írva, hogy néhány nagyon jó külföldi shuffler, és alá, hogy HSA, HSK, HST, HSV, IH(stb.)...ezek mit jelentenek??? vagy mi a különbség közöttük??? várom a válaszotokat, köszönöm... :)

i3o_Dean

Hali! Tudom a T- Step et a RM t és jópár trükköt, csak azabaj
h. Ha videozom akko nemtom összekötni az elemeket és nem 
úgy néz ki mint a többi HS os vidi
Kérlek vhogy segítsetek. Köszi elöre is.

Joda

Ammm valaki komolyan is táncolja mert én voltam nem egy versenyen shuffle-es néven battle-en vagy meetup kinek hogy teteszik xDD

Itt az msn-em:dugo1@windowslive.com

icy-men

nem rossz a vidi a zene nagyon jó am már én is nyomom nem ilyen komolyan de lassan össze szerkesztek én is dance -t itt ahol lakok Mándokon 6-7 Shuffle -os van de mind gyengék még hozzám képest is